Κατηχητικό

logoΟ Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου,έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον γιά την Πνευματική Διαπαιδαγώγηση των Παιδιών και των Νέων της Ενορίας,έχει μακρά παράδοση όσον αφορά την λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων.

Επί πολλές δεκαετίες λειτουργούσε το Κατηχητικό στον Παλαιό Ιερό Ναό,όπου πολλοί σημερινοί ενήλικες ενορίτες άκουσαν τον Θείο Λόγο,έμαθαν τους τόσο διδακτικούς βίους των Αγίων και των Πατέρων της Εκκλησίας μας,έψαλαν ύμνους και τραγούδησαν θρησκευτικά και πατρωτικά τραγούδια,έδωσαν εορταστικές θρησκευτικές και εθνικές παραστάσεις και χάρηκαν το ομαδικό παιχνίδι στον αυλόγυρο του Ναού.

Την τελευταία δεκαετία η λειτουργία των Κατηχητικών εξακολουθεί με την ίδια ζέση και το αμέριστο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας,των Ιερέων και Διακόνων αλλά και εθελοντριών της Ενορίας.

Στην οδό Ευμήλου,ακριβώς πίσω από τον Νέο Ιερό Ναό,στο Πνευματικό Κέντρο,κάθε Σάββατο απόγευμα,από τον Οκτώβριο έως και τον Μαϊο,τα παιδιά των παλαιών μαθητών και μαθητριών,αλλά και παιδιά νέων ενοριτών,συνεχίζουν τις δραστηριότητες που ήδη αναφέραμε.

Αυτή την χρονιά, ο Πατήρ Σπυρίδων Αλεξανδρής μαζί με την εθελόντρια κ. Ευσταθία παιδαγωγούν τα παιδιά μας εις Χριστόν.

Επειδή οι συνθήκες της σημερινής κοινωνίας αποτρέπουν,δυστυχώς,τα παιδιά και τους νέους από την πνευματική ζωή,ο αγώνας γιά την στήριξη των Κατηχητικών είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

Ο λόγος του Πατρός Νικολάου Σκιαδαρέση κατά την έναρξη του Κατηχητικού ΄Ετους ήταν συγκινητικός και σαφής:
«Ακόμα και αν το Κατηχητικό μείνει μόνο με ένα μαθητή, εγώ θα έρθω να διδάξω!»